1583759714.jpg

Renato Očko

CEO
Kontroling Kognosko d.o.o.

Bilateral Meetings

 • Tuesday 14:30-17:30
Description

Od samih početaka, poslovanje je usmjereno na edukacije iz područja kontrolinga, te implementaciju kontrolinga u poduzeća u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Mr.sc. Jasmina Očko, konzultant je za uvođenje kontrolinga u poduzeća u privatnom i javnom sektoru koja projekte odrađuje osobno te međunarodni trener renomirane Controller Akademie Munich.

Misija poduzeća Kontroling Kognosko d.o.o. od prvoga dana je sakupljanje je kontrolerskih znanja i najbolje prakse u Europi i Americi te njihova implementacija u poduzeća u regiji sa konačnim ciljem trajne involviranosti kontrolinga u sve sfere gospodarstva – kako u privatni tako i u javni sektor. Poduzeće je specijalizirano je za uvođenje sustava kontrolinga u poduzeća i organizacije, za edukacije iz kontrolinga kako za kontrolere tako i za menadžere te izdavanje stručne literature iz područja kontrolinga. U Zagrebu je 2013. godine Kontroling Kognosko otvorio prvi Kontroling centar u Hrvatskoj – inkubator za razvoj najboljih hrvatskih kontrolera i menadžera. Ovaj centar ujedno je i sjedište hrvatskog ogranka ICV-a – Internationaler Controller Verain – Međunarodne udruge kontrolera. Iste godine Kontroling Kognosko postaje partner, a Jasmina Očko licencirani trener CONTROLLER AKADEMIE MUNICH i CONTROLLER INSTITUTE VIENNA. Kontroling Kognosko je 2013. godine pokrenuo i ICCC International Controlling Conference in Croatia – Međunarodnu konferenciju o kontrolingu, jednu u nizu ICV međunarodnih konferencija koje se održavaju diljem Europe. Zadaća Kontroling Kognoska je svake godine dovoditi renomirane stručnjake iz cijelog svijeta kako bi se najbolja svjetska kontrolerska praksa što prije implementirala u život regionalnih poduzeća.

Uvođenje kontrolinga zahtijeva određene preduvjete, multidisciplinarna znanja i konkretan plan razvoja. Za kvalitetan razvoj kontrolinga potreban je educirani kontroler, moderno razvijeno računovodstvo i adekvatna IT podrška za potporu kontrolingu. Često su ti zadaci vrlo složeni pa je više nego dobro došla stručna pomoć. Iz tog razloga, mnogo je efikasnije, a u konačnici i ekonomičnije zatražiti konzultantsku pomoć.

Korist od kvalitetno postavljenog kontrolinga UVIJEK je daleko veća od ulaganja! Suvremena poslovna praksa u razvijenim zemljama Europe (posebno Njemačke, Švicarske, Austrije) kontrolingu daje vrlo značajnu ulogu, a kontrolera postavlja na poziciju poslovnog partnera menadžmentu. Moderni kontroling neizostavna je karika svakog poduzeća koje želi rasti, razvijati se i dugoročno opstati. Iz tog razloga, želimo vam puno uspjeha u izgradnji vašeg kontrolinga!

Organization Type Consultant
Phone0038517703619
CountryCroatia
City Zagreb , Jaruščica 1E
Areas of Activities

ICT and telecommunications

  Industrial manufacturing and processing

   Intellectual services (consulting, design, engineering

    Education and professional publications

     Financial services and investments

      Consumer goods

       Offer

       Uvođenje funkcije kontrolinga u poduzeća i ustanove. Stručne edukacije iz područja Kontrolinga.

       Naše konzultantske usluge temelje se na metodologiji Controller Akademie Munchen.
       Najveća prednost partnerstva sa Controller Akademie je kontinuirano usavršavanje i praćenje najnovijih trendova u kontrolingu, poslovnim analizama, sustavima i metodama izvještavanja i razvoja kontroling funkcije.

       Tajna naše uspješnosti je u apsolutnoj fokusiranosti na kontroling, što je osnovni uvjet da bi u tome mogli biti najbolji.

       Sve implementacije funkcije kontrolinga, izgradnje sustava planiranja, nagrađivanja ili razvoj modela Activity Based Costinga izvodi u cijelosti konzultantica Jasmina Očko.

       Edukacije:
       Controller Akademie Munich - Certifikat i/ili DIPLOMA 100 ili 160 sati
       Kontroling škola Kognosko - 100 sati
       Kontroling u javnom sektoru 100 sati
       MSFI/HSFI za kontrolere i menadžere - 70 sati
       Power BI
       Power BI napredni
       Excel za kontrolere
       Statistika za kontrolere
       IBCS Zebra.bi

       Cooperation Offered
       1. Outsourcing co-operation